ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΣΕΠ

 

Τρεις είναι οι Διαγωνισμοί του Α.Σ.Ε.Π. που «τρέχουν» το δικό τους μαραθώνιο : Ο Διαγωνισμός των Δεξιοτήτων και των Γενικών Γνώσεων, που είναι έτοιμος να διεξαχθεί ανά πάσα στιγμή, υπό την προϋπόθεση να εγκριθεί η πίστωση των 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών-τόσο θα κοστίσει στο Δημόσιο ο Διαγωνισμός αυτός. Υπολογίζεται να λάβουν μέρος 177.600 υποψήφιοι. Αν πάνε όλα καλά, η ημερομηνία διεξαγωγής του θα είναι η 30ή Νοεμβρίου. Ακολουθεί ο Διαγωνισμός των Εκπαιδευτικών ο οποίος πιθανολογείται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του προσεχούς Φεβρουαρίου, και τέλος ο Διαγωνισμός των Εφοριακών-Τελωνειακών-Διοικητικών Υπαλλήλων για 871 θέσεις για τις κατηγορίες εκπαίδευσης ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ + 6 θέσεις για το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για κατηγορίες εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ. που υπολογίζεται να διεξαχθεί στα μέσα του προσεχούς Μαρτίου. Ήδη ο χρόνος μέχρι τη διεξαγωγή των πιο πάνω εξετάσεων έχει αρχίσει να τρέχει αντίστροφα. Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αρχίζει από σήμερα να δημοσιεύει πλούσιο χρηστικό υλικό και θέματα SOS για όλους αυτούς τους Διαγωνισμούς του Δημόσιου τομέα, προκειμένου οι φίλοι Υποψήφιοι να ενημερωθούν  τι τους περιμένει στις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π., να ασκηθούν και να μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις παγίδες των εξετάσεων και τέλος πώς κατάλληλα και αποτελεσματικά να προετοιμάσουν το μυαλό και τη διάθεσή τους ώστε να παλέψουν και να νικήσουν το Θηρίο που ονομάζεται Α.Σ.Ε.Π., να κατακτήσουν μια θέση εργασίας στο δημόσιο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ-ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αν είσαι ένας από τις χιλιάδες των υποψηφίων του διαγωνισμού του Υπουργείου Οικονομικών στις κατηγορίες εκπαίδευσης ΠΕ. ΤΕ. ΔΕ θα έχεις προσέξει ότι ανάμεσα στα άλλα μαθήματα θα εξετασθείς για πρώτη φορά στην ιστορία των Διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και στο μάθημα των Λεκτικών Δεξιοτήτων και της Κατανόησης Κειμένου. Πιο κάτω παραθέτουμε μερικές τέτοιες γλωσσικές ασκήσεις και Κείμενα για εξάσκηση στα ΤΕΣΤ Κατανόησης Κειμένου. Αισθάνεσαι  ένα πραγματικό μαζάζ στον εγκέφαλο όταν καταγίνεσαι με ΤΕΣΤ Δεξιοτήτων και μάλιστα στο πεδίο της Γλώσσας. Δώσε όμως προσοχή! Εύκολα μπορείς να γλιστρήσεις σε σφάλμα με επώδυνες συνέπειες. Θα υποστείς πέναλτυ! Οι σωστές απαντήσεις που επαληθεύουν τις δικές σας επιλογές-απαντήσεις βρίσκονται στο τέλος των ερωτηματολογίων.

(SOS) TESTS ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ
Στα κείμενα 1-2 που ακολουθούν για κάθε πρόταση υπάρχουν τρεις επιλογές: ΣΩΣΤΟ, ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ. Σωστό: με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν στο κείμενο, η πρόταση είναι σωστή ή αποτελεί λογική απόρροια του κειμενικού αποσπάσματος. Λάθος: με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν στο κείμενο, η πρόταση είναι λάθος Δεν μπορώ να πω: δεν είναι σαφές με βάση το κειμενικό απόσπασμα αν η πληροφορία είναι σωστή ή λάθος.
ΚΕΙΜΕΝΟ 1 Θέλετε να ανακαλύψετε τον άγνωστο κόσμο των πτήσεων; Ενταχθείτε στο πλήρωμα της καμπίνας μας! «Δεν χρειάζεται να ενταχθείτε εφόρου ζωής. Αρχικά ξεκινάτε με συμβόλαιο ορισμένου χρόνου, αρχίζοντας με ένα περιεκτικό πρόγραμμα κατάρτισης που σας επιτρέπει να κρίνετε αν αυτό το επάγγελμα σας ταιριάζει ή όχι. Για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα, θα πρέπει να προβάλετε δυναμική προσωπικότητα και να επιδείξετε εξαίρετες επικοινωνιακές ικανότητες, καθώς και την ικανότητα αναγνώρισης, εντοπισμού και εξυπηρέτησης των αναγκών των πελατών. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας – αρκεί να είστε άνω των 20 και κάτω των 60. Είναι απαραίτητο, όμως, να είστε σε καλή φυσική κατάσταση, να έχετε δυναμισμό και καλή οργανωτική ικανότητα. Αν λοιπόν είστε άτομο των πρωτοβουλιών και θέλετε να αδράξετε την ευκαιρία να αποκτήσετε νέες δεξιότητες, τότε ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!».

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Προτού ενταχθείτε στην αεροπορική εταιρεία, πρέπει να είστε σίγουροι ότι αυτό είναι το επάγγελμα που σας ταιριάζει.

Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Αυτή η δουλειά προϋποθέτει ‘κοινωνικότητα’.

Σωστό    Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 Η αγγελία λέει πώς να υποβάλετε αίτηση για να εργαστείτε στο πλήρωμα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας.

Σωστό             Λάθος            Δεν μπορώ να π

ΕΡΩΤΗΣΗ 4 Ο παράγοντας ηλικία δεν συγκαταλέγεται στα κριτήρια επιλογής της εταιρείας.

Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΕΡΩΤΗΣΗ 5 Με το τέλος του προγράμματος κατάρτισης, η αεροπορική εταιρεία επιλέγει μέλη για το πλήρωμα καμπίνας.

Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΚΕΙΜΕΝΟ 2 Οδηγίες για τη χορήγηση αποχρεμπτικού φαρμάκου
Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών: Δύο κουταλιές 5 ml τέσσερις φορές την ημέρα. Παιδιά 6-12 ετών: Μια κουταλιά 5 ml τέσσερις φορές την ημέρα. Παιδιά 2-5 ετών: Μια κουταλιά 5 ml δύο φορές την ημέρα. Χ Να μη χορηγείται σε παιδιά κάτω των 2 ετών. Χ Να αποφεύγεται η κατανάλωση αλκοόλ. Χ Να ακολουθείται αυστηρώς η προβλεπόμενη δοσολογία.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Ένας ενήλικας θα πρέπει να λαμβάνει 40 ml του φαρμάκου κάθε μέρα.

Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Το αλκοόλ εμποδίζει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΕΡΩΤΗΣΗ 3 Ένα παιδί 7 ετών μπορεί να παίρνει το φάρμακο τόσο συχνά όσο κι ένας ενήλικας.

Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΕΡΩΤΗΣΗ 4 Δεν υπάρχουν αντενδείξεις, αν το φάρμακο χορηγείται όπως προβλέπεται. Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΕΡΩΤΗΣΗ 5 Οι ενήλικες και τα παιδιά άνω των 12 ετών μπορούν να παίρνουν τη διπλάσια ημερήσια δοσολογία του φαρμάκου σε σχέση με τα παιδιά 2-5 ετών.

Σωστό            Λάθος            Δεν μπορώ να πω

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  ΤΩΝ TESTS ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΚΕΙΜΕΝΟ 1 1. ΛΑΘΟΣ, 2.ΣΩΣΤΟ, 3.ΛΑΘΟΣ, 4.ΛΑΘΟΣ 5. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΕΙΜΕΝΟ 2 1. ΣΩΣΤΟ 2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ, 3. ΣΩΣΤΟ 4.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ 5. ΛΑΘΟΣ