Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Πολύ λίγοι ίσως γνωρίζουμε πως στις ΗΠΑ, στη χώρα των παραδόξων και ακροτήτων, στη χώρα του πλούτου και των μεγάλων οικονομικών ανισοτήτων, των χρηματιστηριακών κρίσεων, στη χώρα της ελευθερίας, αλλά και της παράνοιας, στη χώρα της αυστηρότητας των θεσμών, αλλά και της προκλητικής χαλάρωσης των ηθών, στη χώρα αυτή έχει ξεσπάσει ένας μεγάλος καυγάς, μια ιδεολογική και θεολογική διαμάχη ήδη από το 1968 για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας και του λεσβιασμού, πού νομίζετε; Μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών της Αμερικής. Ποιος όμως θα περίμενε πως μεταξύ των εκκλησιών θα υπήρχε και η ορθόδοξη ανατολική εκκλησία;  Τι άλλο έχουν να δουν τα μάτια μας! Υπάρχει παρακαλώ (στις ΗΠΑ πάντοτε) η κοινότητα "Axios" για τους Ορθόδοξους www.eskimo.com

image001

Η ομάδα αυτή, μαζί με άλλες Καθολικές και προτεσταντικές εκκλησίες, ανήκει σε αμιγώς "ομοφυλοφιλικές Εκκλησίες". Εκκλησίες που όχι μόνο δέχονται πιστούς και κληρικούς ομοφυλόφιλους χωρίς καμία επιφύλαξη, αλλά είναι θρησκευτικές κοινότητες αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους. Είναι εξάλλου γνωστή η κοινότητα "Dignity' για τους Ρωμαιοκαθολικούς www.dignityusa.org οι οποίοι, κατά την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στις ΗΠΑ, έκαναν την εμφάνισή τους με δικά τους πλακάτ για την αποδοχή των ομοφυλοφιλικών "γάμων" κλπ. Ακόμα στο Los Angeles λειτουργεί η πιο γνωστή κοινότητα με την ονομασία Metropolitan Community Churches, υπό την διαποίμανση του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή, αιδεσιμότατου Troy D. Perry.

Ο πρόεδρος μάλιστα των ΗΠΑ, George Bush, (ο οποίος θεωρείται "συντηρητικός" Χριστιανός), λίγο μετά από την υποστήριξή του στην λεγόμενη «εβδομάδα προστασίας του γάμου», έστειλε μια επιστολή με την οποία συνεχάρη την κοινότητα που ιδρύθηκε από ενεργούς ομοφυλόφιλους και έχει πραγματοποιήσει, μέχρι σήμερα, περισσότερους από 6.000 «γάμους» του ίδιου φύλου. Βασικό τους σύνθημα, το οποίο αναρτούν σε τεράστιες πινακίδες, είναι: "Ο Ιησούς θα έκανε διάκριση;" ("Would Jesus Discriminate?") Στις συγκεντρώσεις των διαφόρων αυτών ομοφυλοφιλικών χριστιανικών κοινοτήτων γίνονται "θεολογικές" αναλύσεις και προσπάθειες να στηριχθεί, με βάση την Αγία Γραφή, η άποψη ότι η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι αμαρτία, ΔΕΝ την καταδικάζει ο Θεός, και ότι αυτό που έχει σημασία για τον Θεό είναι η "αγάπη"...

Από την άλλη πάλι πλευρά υπάρχουν διάφορες ακραίες προτεσταντικές ομάδες που εμφανίζονται με διάφορα πλακάτ, τα οποία αντίθετα γράφουν "Ο Θεός μισεί τους ομοφυλόφιλους" (στην πραγματικότητα τους αναφέρουν προσβλητικά "fags" = "αδελφές"), "Θα καείτε στην κόλαση", "Οι 'αδελφές' πεθαίνουν και ο Θεός γελάει" (!), "Ευχαριστώ τον Θεό για το AIDS" (!!!) και άλλα τέτοια πολύ "χριστιανικά" συνθήματα Πρωτοπόρο κίνημα αυτού του είδους είναι η "Westboro Baptist Church", η Βαπτιστική Εκκλησία του Westboro, με έδρα την πόλη Topeka του Kansas, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως "ομάδα μίσους" (hate group).

Εκτός από ομοφυλόφιλους μισούν τους Καθολικούς, τους Εβραίους, Μουσουλμάνους, καθώς και λαούς που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία, όπως Σουηδούς, Καναδούς, Βρετανούς και φυσικά Αμερικανούς. Το όνομα της ιστοσελίδας τους  www.godhatesfags.com τα λέει όλα.

Το "κίνημα" αυτό να σημειωθεί καταφέρεται κατά της "ανήθικης" Αμερικής με απίστευτες κατάρες και ευχαριστίες προς τον Θεό (!) για κάθε συμφορά που κτυπάει τις ΗΠΑ, ως ένδειξη της Θείας "οργής". Έτσι τα πλακάτ τους αναφέρουν " Ευχαριστώ τον Θεό για τις 11 Σεπτέμβρη", "Ευχαριστώ τον Θεό για τον τυφώνα Κατρίνα" , "Ο Θεός είναι ο τρομοκράτης των ΗΠΑ" και άλλα παρόμοια.

Μια που γίνεται λόγος για την ομοφυλοφιλία στις σημερινές χριστιανικές εκκλησίες, ας δράξουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε ένα εδάφιο από τον Aγιο Παύλο, ο οποίος απευθυνόμενος στους χριστιανούς της εκκλησίας της Κορίνθου τους συμβουλεύει: «Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται, ούτε πλεονέκται, ούτε κλέπται, ούτε μέθυσοι, ούτε λοιδοροί, ούτε άρπαγες βασιλείαν Θεού ού κληρονομήσουσι»( Α' Κορινθίους 6:9-11) (=Μη πλανιέστε, ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε κίναιδοι ούτε αρσενοκοίτες, ούτε κλέφτες, ούτε πλεονέκτες, ούτε μέθυσοι, ούτε κακολόγοι, ούτε άρπαγες δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία τού Θεού).  

1. Ο απόστολος Παύλος ήξερε ασφαλώς και διέκρινε με σαφήνεια  τα διάφορα είδη ομοφυλοφιλίας στα οποία είχε καταπέσει ο αρχαίος ελληνορωμαϊκός κόσμος. Όπως, για παράδειγμα, ήξερε ότι ομοφυλοφιλία είναι η ερωτική δραστηριότητα ενός ατόμου με ένα μέλος του ιδίου του φύλου. Η γενετήσια, σεξουαλική, ασελγής ικανοποίηση επιζητείται από μέλη που ανήκουν στο ίδιο φύλο. Και ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ομοφυλοφίλους τους άρρενες, ο όρος αυτός εφαρμόζεται επίσης και μεταξύ θηλέων που κάνουν τις ίδιες πράξεις. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη λέξη που περιορίζεται σε ομοφυλοφιλία των θηλέων μόνο, δηλαδή η λέξη λεσβιασμός. Οι συγγραφείς της Καινής Διαθήκης γνωρίζουν πολύ καλά τη λατρευτική, ή μη λατρευτική ομοφυλοφιλία των ενηλίκων, την κοινή παιδεραστία, τη φιλοσοφική ή ιδεώδη παιδεραστία, την ομοφυλοφιλία που εκλαμβανόταν ως έμφυτη παρόρμηση και ως σταθερή, συναινετική σχέση μεταξύ ενηλίκων. Ο ίδιος ο Παύλος στην 1η επιστολή προς Τιμόθεον 1:10 χρησιμοποιεί πάλι τη λέξη αρσενοκοίτης με την έννοια του ενεργητικού ομοφυλόφιλου, ενώ η λέξη μαλακός δηλώνει τον κίναιδο, τον παθητικό ομοφυλόφιλο, κατά την κρατούσα μετάφραση. 2. Η θέση του Απ. Παύλου ήταν ότι η ομοφυλοφιλία και ο λεσβιασμός, όπως και άλλα βίτσια, ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο άνθρωπος είχε απορρίψει τον Θεό, το θέλημά Του και το νόμο Του. Ο απ. Παύλος γνώριζε τη φιλοσοφική μορφή της ομοφυλοφιλίας και την έμφαση που αυτή δίνει στην βαθιά, ανθρώπινη κοινωνία, φιλία και αφοσίωση μέχρι του σημείου να δίνει κάποιος την ζωή του για τον εραστή του ή τον ερωμένο του. Όμως στο φως της θείας αποκάλυψης, ο απ. Παύλος αυτό το έβλεπε ως αποτέλεσμα της διαφθοράς του ανθρωπίνου γένους, ως επακόλουθο του ότι ο άνθρωπος απέρριψε τον Θεό. Με αυτό και με άλλα είδη συμπεριφοράς οι άνθρωποι πίστεψαν πως είχαν γίνει σοφοί. Η αλήθεια στον Παύλο ήταν ότι είχαν γίνει μωροί και το μυαλό τους είχε σκοτισθεί. Ήταν ανίκανοι να σκεφθούν υγιώς. 3. Για τον άγιο Παύλο, όπως και για όλη την αρχέγονη Εκκλησία, η ομοφυλοφιλία ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με το ήθος του Ευαγγελίου και τις βασικές αρχές της χριστιανικής ζωής. Μεγάλες περικοπές των επιστολών του Παύλου ασχολούνται με ποιμαντορικές συμβουλές προς τις εκκλησίες που ίδρυσε, να ζουν οι πιστοί με καθαρότητα και αγιότητα, σαν άξιοι μαθητές του Θεού και του Χριστού. 4. Με κανέναν λοιπόν τρόπο η αρχέγονη Εκκλησία δεν μπορούσε να δεχθεί την άσκηση της ομοφυλοφιλίας στους κόλπους της, όπως δεν μπορούσε να δεχθεί τους ψεύτες, τους ειδωλολάτρες ή τους φονιάδες.