ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΔIΝΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ… ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΌ ΤΩΝ 107 ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

elefteria-8anatos

Την είδηση αυτή για τους Εσφιγμενίτες ζηλωτές, ανέγραψε το περιοδικό του αειμνήστου Π. Αυγουστίνου Καντιώτη ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ (Φεβρουάριος 2013) και η εκκλησιαστική εφημερίδα ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Απρίλιος 2013).

Ποιός είναι ο περίφημος φιλορθόδοξος Καρδινάλιος με το τόσο μεγάλο αξίωμα στην ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας; Kαι ποιά είναι η πηγή της συγκλονιστικής αυτής πληροφόρησης;

Αρχίζουμε από το δεύτερο: πηγή πληροφόρησης είναι το άρτι κυκλοφορήσαν βιβλίο του Δρ. Φιλολογίας και Θεολόγου κ. Αντώνη Ιακ. Ελευθεριάδη, με τον τίτλο ΦΙΟΝΤΟΡ Μ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΚΙ, Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ (ήγουν περί δαιμονολογίας της παπικής εξουσίας) όπου από τη σελίδα 7 και εξής γίνεται λόγος για την φιλοπαπική στροφή του οικουμενικού πατριαρχείου και προβάλλεται η άποψη του Μεγάλου Καρδιναλίου και Γάλλου Ακαδημαϊκού Ευγένιου ΤΙΣΣΕΡΑΝ.

tisserant

His Eminence Eugène Tisserant

Dean of the College of Cardinals

 

Τα λόγια του φιλέλληνα και φιλορθόδοξου Καρδιναλίου έχουν αντήχηση και αποδοχή από όλους σχεδόν τους πιστούς  ορθοδόξους με πρωτοστάτες τους επιθετικούς και ασυμβίβαστους μοναχούς και Γέροντες της Ι. Μονής Εσφιγμένου.

moni esfigmenou

Διαβάστε, ακούστε και διαδώστε τους λόγους του Καρδιναλίου Τισσεράν, όπως ΑΥΤΆ ΚΑΤΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΈΡΩ ΒΙΒΛΊΟ του Καθηγητή Αντώνη Ελευθεριάδη (σελ. 9και εξής): Ιδού τι μας είπε:

«Αυτά που έγιναν στα Ιερόλυμα μεταξύ του Πάπα και του Πατριάρχη (Αθηναγόρα) είναι μια εκδήλωση διπλωματίας και τίποτε άλλο, ξένη και  απαράδεκτη από θεολογικής πλευράς. Αγαπητέ μου Αντώνιε, μείνετε εσείς οι Ορθόδοξοι εκεί που είστε. Μια μέρα εμείς η αμαρτωλή εκκλησία θα έρθουμε γονατιστοί και θα ζητήσουμε μετάνοια για όσα πράξαμε στην ιστορία.»

Όταν ζητήθηκε να εξηγήσει τι σημαίνει «εμείς η αμαρτωλή εκκλησία» εκείνος απάντησε…όπως θα απαντούσε ο άγιος Καθηγούμενος π. Μεθόδιος της Ι. Μονής Εσφιγμένου. Διαβάστε στο βιβλίο με προσοχή τις θεολογικές και πατριωτικές θέσεις του θαρραλέου ρωμαιοκαθολικού καρδιναλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΦΙΟΝΤΟΡ Μ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΚΙ, Ο ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ (ήγουν περί δαιμονολογίας της παπικής εξουσίας) ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΩΣΣΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΘΕΟΛΟΓΟ  ΦΙΟΝΤΟΡ Μ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΚΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΛΕΙΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ

ΤΙΜΑΤΑΙ ΜΟΛΙΣ 15ΕΥΡΏ.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΝΝΑ»

ΣΟΥΛΙΟΥ 5 ΑΘΗΝΑ 106 78

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

210 38 18 273 - 6997 004407

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.